Workshops

Maison Helise

Wat bieden we....?

 

  

Workshops

DSC00304plus

 

Wij bieden workshops aan die je vooraf maar ook ter plekke kunt reserveren (minimaal 2 deelnemers). De workshops worden gedurende een dagdeel verzorgd, zodat je in de middag en avond vrij bent om van de prachtige natuur te genieten.
Individuele coaching en wandelcoaching is mogelijk op aanvraag.

 

- Storytelling

 

We zijn voortdurend in verandering om ons aan te passen aan steeds weer andere eisen en verwachtingen; thuis en op het werk. Vragen als: waar ben ik eigenlijk van, waarin onderscheid ik me en waar wil ik naartoe, creëert behoefte aan betekenisgeving. Deze workshop is voor iedereen die zijn of haar (levens) verhaal wilt delen, als onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Storytelling is een manier om werkelijk met elkaar in contact te komen. Door het delen van elkaars verhaal word jij als verteller gehoord en begrepen, en de luisteraar deelt mee in jouw reis. De luisteraar is als het ware getuigen van jouw reis. Hierdoor worden oude patronen doorbroken, nieuwe kansen gezien, inzicht en inspiratie opgedaan en wordt verbinding gecreëerd.

Jij wordt de storyteller van jouw eigen verhaal. Jouw verhaal is dat wat jou hier heeft gebracht in voor- en tegenspoed, met keuzes, inzichten en hulp.
Tijdens de workshop oefenen we met de opbouw en vorm van jouw verhaallijn en delen we elkaars verhaal met afwisselend vertelopdrachten en stukjes theorie.

Wanneer: op aanvraagLamp of Knowledge

Duur: 9.30-12.30

 

 

 

Heb je zin om een aantal dagen weg te gaan, naar de stilte, naar de rust en schoonheid van de natuur en zou je het relaxte vakantiegevoel willen combineren met een workshop waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Lees dan verder...:

 

 3-daagse workshop 
"Kom in beweging en zet stappen in je eigen verhaal!"

 

De workshop is een ontdekkingsreis door het labyrint van je leven: ' De reis van je leven'.

We hebben onszelf allemaal dingen aangeleerd die ons ooit hielpen met (over)leven. Noem het script, overlevingsstrategieën, of patronen. Die manieren van handelen hebben ons geholpen en veiligheid gegeven, maar het zou heel goed kunnen zijn dat ze inmiddels aan herziening toe zijn. Dat merk je als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je jezelf in de weg zit, niet in actie kunt komen terwijl je wel wilt en als je jezelf dingen ziet doen die je eigenlijk niet (meer) wilt.

Maar als je anders naar het verhaal van je leven kijkt, zie je andere dingen; of hoor je andere dingen van een ander. Drie dagen lang op deze heerlijke plek, ga je vanuit verschillende perspectieven naar je verhaal kijken. Wij helpen je het inzicht te krijgen in de patronen die je in het verleden hebt ontwikkeld en onbewust in het heden blijft herhalen. In een veilige setting gaan we oefenen om uit je hoofd in je lijf te komen. Daarvoor maken we gebruik van familie opstellingen, communicatietechnieken, NLP oefeningen, meditatie, dans en muziek. We zijn met een groep en je zult zien dat je net zoveel leert van het proces van je medecursisten als van je eigen proces.  

Aan het eind van deze 3 dagen ben je beter in contact met jezelf. Je begrijpt wat je doet en hoe dat gedrag is ontstaan, en waarom je het (beter) los kunt laten. Je hebt concrete handvatten gekregen om door te pakken in wat je wilt versterken. En…. Je bent heerlijk uitgerust en vol inspiratie om het leven weer op te pakken, zoals jij het graag wilt.
We werken in kleine groepen, minimaal 4, maximaal 8 deelnemers.

Het is ook mogelijk om alleen een programma te volgen, bel me voor data en meer informatie

Extra: (familie) opstellingen op verzoek zijn mogelijk.

 

Datum: de eerstvolgende workshop is vanaf voorjaar 2024                                                                                                                                          

Locatie: B&B Maison Helise, La Croix aux Mines, Vogezen, Frankrijk 

Investering: € 675,- all-in: incl. 4 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner en koffie/ thee.

voor meer informatie: 06-52513529

Wit u nog verder nagenieten van de Vogezen in ons B&B, dan kunt u altijd dagen bijboeken, afhankelijk van beschikbaarheid.